Cookies de analiza a traficului  {accept} | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Iar noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul cel de la Dumnezeu, ca sa cunoastem cele daruite noua de Dumnezeu; Pe care le si graim, dar nu in cuvinte invatate din intelepciunea omeneasca, ci in cuvinte invatate de la Duhul Sfant, lamurind lucruri duhovnicesti oamenilor duhovnicesti (1 Cor.2, 12-13)
Forum Home

crucea indica postari noi in ultimele 7 zile

Stiinta si religie. Bioetica


Pentru a adauga un raspuns nou este necesar sa te autentifici sau sa te inregistrezi


APOLOGETICA 02-01-2013
Apologetica este acea ramura a stiintelor teologice care se ocupa cu demonstrarea existentei lui Dumnezeu de pe pozitii strict stiintifice. Cine poate da un exemplu al acestei stiinte?
In data 20-01-2013, GEORGE a raspuns:
Incep eu cu un exemplu:ordinea si armonia cosmica demonstreaza existenta unui Creator care le-a gandit si apoi le-a conceput,evident intr-o ordine fireasca,progresiva.
In data 04-01-2013, Administratorul a raspuns:
Aceasta e o definitie care pe ortodoc┼či nu-i multumeste (e din vest). La noi apologetica inseamna apararea credintei, e drept ca uneori si prin demonstratii logice si stiintifice, dar in majoritatea cazurilor se folosesc si parabole de exemplu (ca in Sfanta Scriptura) si cine intelege, bine, cine nu, nu (ca unii au ochi si nu vad, unii au urechi si nu aud!). Numai astfel cuvantul este duh viu, altfel e litera moarta. Dumnezeu nu poate fi cuprins in formule logice, ci trebuie cunoscut in duh.