Cookies de analiza a traficului  {accept} | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Iar noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul cel de la Dumnezeu, ca sa cunoastem cele daruite noua de Dumnezeu; Pe care le si graim, dar nu in cuvinte invatate din intelepciunea omeneasca, ci in cuvinte invatate de la Duhul Sfant, lamurind lucruri duhovnicesti oamenilor duhovnicesti (1 Cor.2, 12-13)
Forum Home

crucea indica postari noi in ultimele 7 zile

Biserica si Statul. Biserica si neamul


Pentru a adauga un raspuns nou este necesar sa te autentifici sau sa te inregistrezi


Biserica trebuie sa faca politica? 05-01-2012
In data 02-01-2013, GEORGE a raspuns:
Biserica nu are nevoie sa faca politica fiindca legea lumii politice este alta decat Legea lui Dumnezeu. Este total gresit ca anumiti onducatori religiosi ar conduce sau ar dori sa conduca lumea,sau ca fac pacte ascunse si aliante cu te miri ce puteri sau alte aberatii de acest fel. Pentru cine sustine acest lucru,trebuie sa cunoasca faptul ca aceasta institutie sfanta(Biserica) stie cum se conduce poporul lui Dumnezeu pe drumul spre mantuire,adica Biserica stie foarte bine cum se conduce peste popoare.
In data 27-07-2021, Adrian a raspuns:
biserica nu ar trebui sa se amestece in treburile niciunei institutii laice. ma refer aici la oricare dintre institutiile statului, indiferent daca sunt de natura politica sau nu. biserica nu ar trebui sa-si dea cu parerea despre programa de invatamant, biserica ar trebui sa nu fie de acord cu orele de religie in scoli, biserica nu ar trebui sa se amestece in chestiuni medicale. biserica ar trebui sa-si vada de treaba ei, adica sa aiba grija de cei saraci, bolnavi sau neputinciosi. biserica ar trebui sa isi vada de orele ei de cateheza si sa inceteze sa faca prozeliti. biserica ar trebui sa realizeze, in al douasprezecelea ceas, ca este o institutie anacronica si sa se comporte ca atare. adica sa stea in banca ei si sa zica merci sa dam bani la popi din bugetul de stat. cu alte cuvinte, biserica ar trebui sa dea dovada de putina umilinta si recunostinta, nu sa-si aroge drepturi care, de fapt, nu i le-a dat nimeni de jure, ci doar de frica.
In data 13-07-2023, Timsol a raspuns:
https://www.youtube.com/
In data 13-07-2023, Timsol a raspuns:
https://www.youtube.com/
In data 31-03-2024, Follosdin a raspuns:
https://www.youtube.com/